Ruim 2 miljoen downloads routes Landschap Overijssel

'Wandelen met een app steeds populairder'

Met hart en ziel zet Landschap Overijssel zich samen met vele vrijwilligers, dagelijks in voor het landschap in Overijssel. Om wandelaars te inspireren om er vaker op uit te gaan en meer te ontdekken in het landschap, hebben zij de routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Met hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers zijn meer dan 100 mooie, leuke en (natuur)historisch interessante routes in de app gezet. Sinds de introductie van het routesysteem vijf jaar geleden zijn onze routes maar liefst 2 miljoen keer gedownload.

Herkennen van dieren en planten in de buurt
Steeds meer wandelaars en fietsers gebruiken onze routes om zich te laten informeren over bijvoorbeeld het beheer en behoud van de natuur, cultuurhistorische en andere ‘leestekens’ in ons landschap en het herkennen van dieren en planten in de buurt.

70.000 route downloads per maand
De corona-periode gaf een flinke impuls aan het gebruik van de routeapp; steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat wandelen zowel goed is voor onze weerstand als voor ons humeur. En het aantal downloads per maand stijgt nog steeds; van zo’n 15.000 per maand in 2018 naar maar liefst 70.000 per maand in 2021.

Toproute ‘Hilligenpad’
Routes die het meest worden gedownload zijn het ‘Hilligenpad’, een vijfdaagse bezinningswandeling door Twente, de ‘Umfassungsweg’ over landgoed Twickel en de wandelroute in ons Natura 2000-gebied Aamsveen. Het best scorende ommetje in de routeapp is ‘Ommetje Kerspel Goor’. Nieuwsgierig? Zoek op ‘wandelen in Overijssel’ in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play (voor smartphone of tablet met Android) en download de gratis routeapp. Liever op de fiets? Download dan de app ‘fietsen in Overijssel’.

De routes staan ook op de website: www.landschapoverijssel.nl/routes

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 04.11.21 | 07.29 UUR