Update 1 maart: Coronavirus (COVID-19)

GGD IJsselland en gemeente tevreden over extra inzet in Staphorst

GGD IJsselland en de gemeente Staphorst zijn tevreden over de extra inzet om coronabesmettingen terug te dringen. Het aantal besmettingen in Staphorst is de afgelopen weken gedaald naar het gemiddelde niveau van de regio. Daarmee stopt donderdag 25 februari de tijdelijke lokale testlocatie en andere extra inzet.

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Staphorst was in de laatste weken van 2020 en de eerste weken van 2021 vaak hoger dan in de rest van IJsselland. Vanaf 23 januari besteedde GGD IJsselland daarom extra aandacht aan deze gemeente. Er kwam een tijdelijke plaatselijke testlocatie, bron- en contactonderzoek werd uitgebreid en nauwe contacten van positief geteste mensen kregen het advies om met hun hele gezin in quarantaine te gaan. Ook is ingezet op communicatie richting bedrijven met medewerkers die door de aard van het werk niet thuis kunnen werken.

Succesvol
Gemeente Staphorst en GGD IJsselland werkten nauw samen. De inwoners gaven bovendien gehoor aan de adviezen over testen en quarantaine en maakten goed gebruik van de tijdelijke testlocatie. Die extra inzet lijkt succesvol te zijn geweest. Inmiddels is het aantal besmettingen gedaald naar het gemiddelde niveau van regio IJsselland. Ook is het percentage positieve testen gedaald. “De inwoners van de gemeente Staphorst hebben geweldig meegewerkt en geluisterd. Daar ben ik trots op”, zegt burgemeester Gerrit Jan Kok.

Blijven testen
Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente zich blijven laten testen als zij klachten hebben en thuisblijven totdat de testuitslag er is of als zij in nauw contact zijn geweest met iemand die positief is getest. Zij kunnen voor een test vanaf 25 februari terecht bij de vaste testlocaties van de GGD, zoals in de omliggende gemeenten Meppel, Zwolle, Steenwijk of Kampen. Een testafspraak maken kan online via of door te bellen met 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur).

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 01.03.21 | 10.54 UUR


advertentie