DeDiek.nl - De digitale krant van Staphorst
Woensdag 22.09.21 | 10.25 uur
 

Fietsbrug binnen 60 minuten op betonnen landhoofden

Wethouder Mussche neemt nieuwe fietsbrug Punthorst in gebruik

Afgelopen vrijdag werd een belangrijke stap genomen in de aanleg van het fietspad door Punthorst: de fietsbrug bij Nieuwleusen werd geplaatst. Dat gebeurde met een grote hijskraan. Dit alles vond plaats onder het toeziend oog van wethouder Alwin Mussche van de gemeente Staphorst, en de heer R. Alberti, locatiedirecteur van NTP, het bedrijf dat de aanleg verzorgt.

Vrijdag om 08.00 uur kwam de vrachtauto met daarop de fietsbrug achteruit gereden vanaf Nieuwleusen, richting 'De Beentjesgraven'. Op de locatie stond al een telekraan gereed om de brug op zijn plaatst te tillen. Er kon meteen begonnen worden. Een uur later lag de fietsbrug al op de betonnen landhoofden waarop hij verankerd kon worden.

Wethouder Mussche was zelf op de fiets gekomen en mocht als eerste de nieuwe brug op.

De fietsbrug is volledig in een fabriek gemaakt en is van composiet. Dit laatste heeft als voordelen dat de fietsbrug een gewicht heeft van slechts 5.000kg. Bovendien is hij daardoor zeer sterk. Hij is daardoor slanker (dertig centimeter hoog) dan een traditionele stalen of betonnen fietsbrug en past beter in het landschap. Het dek van de fietsbrug is voorzien van een slijtlaag om voldoende stroef te zijn en ook de leuningen zijn er in de fabriek al op gemonteerd.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 02.03.21 | 08.45 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie