DeDiek.nl - De digitale krant van Staphorst
Woensdag 22.09.21 | 10.25 uur
 

Heeft u suggesties, ideeŽn of plannen?

Meedenken over verkeersdrukte in Rouveen?

Het verkeer in het dorp Rouveen wordt steeds drukker. Ook rijden er steeds meer verschillende soorten verkeer door elkaar waardoor de wegen onoverzichtelijker en gevaarlijker worden.

Centrum
Zwaar, snel, en langzaam verkeer moeten de weg delen met kwetsbare verkeersdeelnemers. De gemeente Staphorst gaat daarom onderzoeken hoe Rouveen veiliger kan worden ingericht. We richten ons op twee gebieden: het centrum en de Schipgravenweg. Welke knelpunten ziet u? Hoe kunnen we het verkeer in Rouveen veiliger maken? Wij vragen u hierover mee te denken en verkeersknelpunten aan te geven. U kunt ook uw schetsideeŽn voor verbeteringen inleveren, of als straat/buurt samen mogelijke verbeterpunten aangeven.

Schipgravenweg
Op elk deel van de Schipgravenweg zien we extra verkeersdruk en conflicten tussen langzaam en snel verkeer. Over deze weg heersen al jaren verschillende meningen. Sommige inwoners vinden dat hier een rondweg moet komen, anderen vinden juist dat dit een bestemming voor langzaam- en landbouwverkeer moet krijgen. Wat is uw mening hierover? En wat betekent ingrijpen voor het verkeer op Scholenland, Geezenland en de kern van Rouveen?

Uw mening
Hebt u suggesties, ideeŽn of plannen? Geef ze uiterlijk woensdag 17 juni aan ons door! Dat kan schriftelijk naar gemeente Staphorst, Binnenweg 26, 7951 DE Staphorst, of via e-mail: gemeente@staphorst.nl. Mogelijk wilt u mondeling een vraag of plan bespreken, ook dat kan. Neem contact met ons op, dan nodigen we u uit en plannen we een afspraak met u in.

In het najaar van 2020 organiseert de gemeente Staphorst, wanneer de omstandigheden het toelaten, een inloopavond. Tijdens deze avond worden de mogelijke oplossingen die voortkomen uit het onderzoek gepresenteerd.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 02.06.20 | 13.12 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie