Zaterdag 06.03.21 | 12.33 uur

Update 12 februari: Coronavirus (COVID-19)

Schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer in Nederland

Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken. Onder de huidige regels mag u naar buiten met mensen van uw eigen huishouden. Of met 1 persoon van buiten uw eigen huishouden, waarbij u onderling 1,5 meter afstand houdt. Deze regels gelden dus ook voor schaatsen, sleeën en andere activiteiten in de sneeuw. Dat meldt de Rijksoverheid.

Mogen er toertochten op het ijs komen?
Sportwedstrijden en andere evenementen zijn verboden. Toertochten of andere schaatswedstrijden zijn dus niet toegestaan. U kunt wel zelfstandig schaatsen, maar er mag geen tocht, wedstrijd of ander evenement georganiseerd worden.

Mag er buiten op schaatsbanen worden geschaatst?
Ja. Schaatsen is een buitensport en dat is toegestaan. Schaatsen mag met uw eigen huishouden of samen met maximaal één volwassene van buiten uw eigen huishouden. Houd in dat tweede geval 1,5 meter afstand. Houd daarnaast afstand van mensen buiten uw eigen huishouden.
Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen. Zij hoeven geen afstand te houden. Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
Publiek is niet toegestaan.

Blijf in de buurt, beperk uw reisbewegingen.

Schaatsverenigingen moeten ervoor zorgen dat het niet te druk is. Bij vragen overleggen ze met de lokale autoriteiten. Als het toch te druk wordt op bepaalde plaatsen, zoals op een parkeerplaats of rondom een koffie-afhaalpunt of koek-en-zopie, ga dan weg. Burgemeesters kunnen bij drukte maatregelen treffen.

Mag u met meerdere personen schaatsen, sleeën of andere winterpret beleven? De algemene regels voor buiten samenkomen gelden ook voor schaatsen, sleeën, wandelen en op een andere manier genieten van het winterweer. Dat betekent dat dit is toegestaan met uw eigen huishouden of met maximaal één persoon van buiten uw eigen huishouden. In dat tweede geval houdt u onderling 1,5 meter afstand
Houd daarnaast afstand van mensen van buiten uw eigen huishouden.

Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen. Zij hoeven onderling geen afstand te houden.

Als het te druk wordt op bepaalde plaatsen, zoals op een parkeerplaats of rondom een koffie-afhaalpunt, ga dan weg. Als het echt te druk wordt, kan de burgemeester maatregelen nemen.

Mag er buiten koek-en-zopie zijn?
Afhaal bij horeca is mogelijk. Iedereen houdt 1,5 meter afstand. Het mag niet te druk worden bij de afhaalplek. Ter plekke iets eten of drinken is daarom niet toegestaan. Banken of tafels bij de afhaalplek zijn ook niet toegestaan. Of u ergens een koek en zopie mag opzetten, hangt af van de lokale regels. Maar ook hiervoor geldt dat u in verband met het coronavirus alleen eten en drinken mag laten afhalen, en geen terras mag opbouwen.

Wat is het advies bij winterpret?
Ook in de kou kan het coronavirus overspringen. De algemene regels voor buiten samenkomen gelden ook voor schaatsen, sleeën, wandelen en op een andere manier genieten van het winterweer. Dat betekent dat dit is toegestaan met uw eigen huishouden of met maximaal één persoon van buiten uw eigen huishouden. In dat tweede geval houd u onderling 1,5 meter afstand. Houd daarnaast afstand van mensen van buiten uw eigen huishouden.

Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen. Zij hoeven onderling geen afstand te houden.

Ga weg als het druk is en voorkom groepsvorming. Zorg dat u voor het ingaan van de avondklok thuis bent. Let op bij gladheid op de weg.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 12.02.21 | 10.37 UUR


advertentie

Vandaag:
6° | 0°
Meer weer...
Morgen:
6° | 0°


AGENDA
  • Zondag 07.03.21
  • Maandag 08.03.21
  • Dinsdag 09.03.21
  • Woensdag 10.03.21
  • Donderdag 11.03.21
  • Vrijdag 12.03.21
  • Zaterdag 13.03.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.99479 s