Dinsdag 18.02.20 | 14.01 uur

Kunstmanifestatie Grensloos Kunst Verkennen

Expositie Drentse kunstenaars in De Galerij IJhorst

Van 29 augustus tot en met 29 september 2019 exposeren Janneke Hogerheijde (Dwingeloo), Peter van der Veen (Meppel) en Leo Cahn (Wilhelminaoord) in De Galerij IJhorst.

Janneke Hogerheide
Het werk van Janneke Hogerheide bevindt zich op het snijvlak van textiel en schilderkunst. Machinaal stikt ze imperfecte lijnen van draad op verschillende soorten textiel. De imperfectie geeft haar vrijheid om subtiele elementen te creëren die de kijker uitnodigen om te ontdekken. Naast draad gebruikt ze tevens krijt en acryl in haar werk. Haar recente werk bestaat uit een of twee kleuren met diverse kleurnuances. Het heeft zowel een poëtische als industriële uitstraling.

Peter van der Veen
De olieverf schilderijen van Peter van der Veen gaan over aspecten van het leven. De klare lijn is naar de achtergrond gedrongen. Het thema van de herhaling komt vaker naar voren, omdat volgens Peter het leven één grote herhaling is. De uitdaging is om binnen de herhaling tot een bepaalde dynamiek te komen. Kleurrijke patronen zijn als confetti over het doek verspreid. Daardoor ontstaat ritme en dynamiek.

Leo Cahn
Leo Cahn is een veelzijdig kunstenaar. In zijn werk is kunst en ambachtelijke techniek verenigd. Hij construeert al meer dan een halve eeuw exclusieve sieraden met plaat draad en poeder in zilver en staal. Daarnaast maakte hij ‘special effects’ voor film, TV en theater. Ook maakt hij sculpturen, al of niet kinetisch. Hiervan worden enkele in De Galerij IJhorst geëxposeerd.

De tentoonstelling maakt van 29 augustus tot en met 15 september deel uit van de kunstmanifestatie Grensloos Kunst Verkennen in de Wijk en IJhorst (www.grenslooskunstverkennen.nl).

In plaats van een opening organiseert De Galerij in IJhorst op zondag 29 september een feestelijke afsluiting. Om 15.00 uur wordt dan in de Protestantse kerk van IJhorst (naast De Galerij IJhorst) een klassiek concert gegeven door het Francis Poulenc blaasensemble met pianiste Marjès Benoist met werken van Poulenc, Jacob en d’Indy.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 28.08.19 | 13.18 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 4°
Meer weer...
Morgen:
7° | 3°


AGENDA

POLL

  • Negatieve spaarrente: wat gaat u doen?
 Van de bank halen en thuis bewaren?
 Naar een andere bank overstappen?
 Ons huis duurzamer maken?
 Niets!

MAAND GELEDEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.81375 s