Maandag 18.02.19 | 12.53 uur

Overhandiging enquêtegegevens tijdens gemeenteraadsvergadering

OV-behoefte in gemeente Staphorst bekend

In december 2018 heeft de Jongerenraad Staphorst een enquête afgenomen over het openbaar vervoer in de gemeente Staphorst. Het onderwerp stond al op de agenda van de gemeenteraad, maar met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen staat het streekvervoer nog meer in de spotlights. Dat laat Jongerenraad Staphorst in een bericht aan deze krant weten.

De vragenlijst is door 473 respondenten ingevuld en geeft inzicht in meerdere vraagstukken rondom het openbaar vervoer in de gemeente Staphorst: Is er behoefte aan een bus op zondag? Of reist men juist liever in de avond? Moet de bus-route uitgebreid worden?

87 Procent van de respondenten wordt vertegenwoordigd door de leeftijdscategorie tot en met 25 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat er weinig tot geen behoefte is aan busvervoer op zondag. De respondenten konden op deze stelling een cijfer tussen 1 (helemaal geen behoefte) en 10 (veel behoefte) geven. Het gemiddelde cijfer op voorgaande stelling is een 3.

De behoefte aan busvervoer na 20:00 uur blijkt daarentegen veel groter. De respondenten gaven als antwoord op deze stelling gemiddeld een 7.
Op de vraag of de buslijn uitgebreid moet worden geeft meer dan 50 procent aan hier geen behoefte aan te hebben. Wat opvalt is dat ruim een kwart van de bevraagden graag een uitbreiding van de bus-route naar de oostkant van het spoor ziet. Aan een uitbreiding naar een van de industrieterreinen of de Slagen lijkt weinig behoefte.

Uit de toelichtingen blijkt bovendien dat er veel vraag is naar grotere bussen in de ochtend. Deze zitten veelal overvol.

De resultaten van deze enquête zullen worden gepresenteerd tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 12 februari.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 12.02.19 | 13.20 UUR
Vandaag:
11° | 0°
Meer weer...
Morgen:
10° | 0°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.21003 s