Maandag 18.02.19 | 12.53 uur

WDODelta neemt meer stedelijk water in beheer

Waterschap gaat sloten en vijvers onderhouden

Op dinsdag 29 januari 2019 vergadert het Algemeen Bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) over stedelijk water. Het Dagelijks Bestuur stelt voor om met alle gemeenten afspraken te maken over de overdracht van beheer en onderhoud van het water in stedelijk gebied, waar dat nog niet is gebeurd.

Dit betekent dat het waterschap na overname sloten en vijvers frequent gaat onderhouden. En ook eens per zoveel jaar, als het nodig is, het water baggert. Ook maakt het waterschap afspraken met de gemeenten over het opruimen van zwerfafval.

Bestaande afspraken
In een groot aantal gemeenten heeft het waterschap door de inwerkingtreding van de Waterwet in de afgelopen jaren al afspraken gemaakt over de overdracht van het beheer en onderhoud van het stedelijk water. Het voorstel dat het Algemeen Bestuur bespreekt is om dit proces verder door te zetten en te komen tot afspraken met alle gemeenten.

Eerder kwam er kritiek van gemeenten waarmee al eerder afspraken waren gemaakt. Zij zijn bang dat het waterschap op eerder gemaakte afspraken terugkomt. Dit is in het voorstel van het Dagelijks Bestuur echter niet het geval. De voorkeursvariant respecteert gemaakte afspraken. Als het Algemeen Bestuur instemt met het voorstel zal het waterschap de gemeenten afzonderlijk uitnodigen om in gesprek te gaan. De focus zal de komende jaren liggen bij de gemeenten in het noordelijk deel van het waterschapsgebied waar nog overdrachten moeten plaatsvinden. Grofweg is dit het gebied tussen Meppel-Hoogeveen-Assen-Steenwijkerland.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 23.01.19 | 15.20 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 0°
Meer weer...
Morgen:
10° | 0°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.15458 s