Maandag 18.02.19 | 12.53 uur

Algemene Ledenvergadering bij Bos Bedden Loopgroep AG í85

Kampioenen en jubilarissen in het zonnetje

Kampioenen en jubilarissen in het zonnetje

Kampioenen en jubilarissen in het zonnetje© AG85

Tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering (ALV) van Bos Bedden Loopgroep AG í85 zijn diverse leden in het zonnetje gezet. De ALV vond voor het eerst plaats in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Allereerst werden de clubkampioenen van 2018 in de verschillende categorieŽn gehuldigd.

Voor het clubkampioenschap kunnen de leden punten verdienen door wedstrijden te lopen op de volgende acht afstanden: 3 km, 5 km, 4 Engelse Mijl, 10 km, 15 km, 10 Engelse Mijl, halve marathon en marathon. De toegekende punten zijn afhankelijk van de gelopen tijd en de leeftijd van de deelnemer. Via een formule worden punten toegekend aan de resultaten. Uitgangspunt is het Nederlands record op de betreffende afstand in de verschillende leeftijdscategorieŽn. De snelst gelopen tijd per afstand telt mee voor het eindresultaat. Vervolgens worden de hoogste scores van 5 afstanden opgeteld.

In de categorie Mannen tot 40 jaar was Henry Visscher, evenals in 2017, de beste. Bij de Mannen 40-50 jaar was dit Albert Mussche en Jan Beldman was dit bij de Mannen 50+. Bij de Vrouwen tot 40 jaar ging de prijs naar Rianne Niewold. Germien Krul was de beste van de Vrouwen 40-50 jaar en Gerda Akkerman was dat bij de Vrouwen 50+. De wisselbeker voor de algehele kampioen ging bij de mannen naar Henry Visscher en bij de vrouwen naar Gerda Akkerman.

Ook is er ieder jaar een prijs voor de AGíer die de meeste wedstrijdkilometers loopt. Het Kilometervretersklassement bij de mannen werd gewonnen door Michiel Huzen. Hij liep in 2018 maar liefst 658,6 wedstrijdkilometers. Van de vrouwen liep Rianne Niewold de meeste kilometers. Zij won het klassement met 204,8 kilometers.

Voor het eerst in de geschiedenis van Loopgroep AG í85 werden de leden die 25 of 12,5 jaar lid zijn, gehuldigd. De volgende leden zijn 25 jaar of langer lid: Cor Kooiker, Harm Kooiker, Roel Poolman, Gert van Tol, Gerard Arends, Klaas Compagner, Henk Wallinga, Albert Holtland en Peter Crediet. Ook een groot aantal leden zijn 12,5 jaar of langer lid: Roelof Sondaar, Henk Akkerman, Jan Akkerman, Albert de Boer, Bennie Akkerman, Jan Schra, Gerda Akkerman, Agnes Troost, Klaas Spijker, Dick Stolte, Jan Beldman, Harold Kruidhof, Johny Zunnebeld, Harm Horstede, Albert Mussche, Roelof Schra, Theo van der Horn en Pieter Bloemhof. De aanwezige jubilarissen ontvingen naast een bos bloemen een jubileumspeldje.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.01.19 | 08.16 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 0°
Meer weer...
Morgen:
10° | 0°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.25601 s