Maandag 18.02.19 | 12.53 uur

Ondertekening Woonstichting VechtHorst, TOEK en gemeente Staphorst

Afspraken over sociale huurwoningen in Staphorst

Woonstichting VechtHorst, huurdersvereniging Twee Onder Een Kap (TOEK) en gemeente Staphorst hebben op maandag 3 december 2018 de jaarafspraken voor 2019 ondertekend. Hierin staan concrete afspraken over onder andere verduurzaming en regulier periodiek onderhoud van sociale huurwoningen. De jaarafspraken 2019 zijn onderdeel van de prestatieafspraken 2017-2020. Om tot een passende woonkwaliteit in de dorpen en in het buitengebied te komen, zijn er voor 2017 op drie deelthema’s prestatieafspraken gemaakt. Dit zijn de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad, de kwaliteit van de woonomgeving en passende woningbouw.

Deze afspraken sluiten aan op de gemeentelijke woonvisie van passende kwaliteit van wonen, betaalbaar wonen en langer zelfstandig wonen.

Verduurzaming en onderhoud
Voor 2019 is afgesproken dat 41 woningen opgewaardeerd worden naar minimaal label B, het op één na zuinigste energielabel voor woningen. VechtHorst verduurzaamt de woningvoorraad door energetische investeringen samen te laten vallen met regulier periodiek onderhoud. Woonmarkt VechtHorst, TOEK en gemeente Staphorst willen meer inzicht krijgen in de woonwensen van inwoners in relatie tot de huurmarkt. Hiervoor wordt in 2019 een woonmarkt georganiseerd voor huurders (particulier, VechtHorst of anderszins) en woningzoekenden.

Passende woningbouw
In de periode 2016-2020 voegt VechtHorst 54 sociale huurwoningen toe. Met als doel bouwen naar behoefte en werken naar een passende en duurzame voorraad. Voor 1 juli 2019 streven VechtHorst en gemeente Staphorst naar locaties waar ongeveer 32 woningen toegevoegd kunnen worden. Dat is geen eenvoudige opgave, echter wel van groot belang voor de behoefte van onze inwoners, aldus wethouder Lucas Mulder. ‘Kom met ideeën en locaties voor nieuwe huurwoningen, wellicht zijn er mooie combinaties te maken. Bouwen voor starters, senioren en statushouders is hard nodig’. Robert Waarsing, directeurbestuurder van VechtHorst, sluit zich hierbij van harte aan: “We staan voor een gezamenlijke uitdaging. Wij willen en kunnen daarbij ook creatief zijn in het vinden van mogelijkheden.”

De jaarafspraken werden ondertekend door directeur-bestuurder Robert Waarsing van Vechthorst, voorzitter Pieter Brattinga namens het team van TOEK en wethouder Lucas Mulder namens het college van gemeente Staphorst.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 04.12.18 | 14.11 UUR
Vandaag:
11° | 0°
Meer weer...
Morgen:
10° | 0°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.15431 s