Woensdag 21.08.19 | 16.24 uur

Ook verenigingsestafette prooi voor RBS

Reddingsbrigade Staphorst wint Vijfkamp Zwolle

UPDATE Vijftig leden van Reddingsbrigade Staphorst hebben zaterdag 10 november 2018 deelgenomen aan de jaarlijkse Vijfkamp bij Zwembad De Vrolijkheid. Brigades van Hasselt, Raalte, Zwartsluis, Zwolle en Staphorst gingen in Zwolle sportief de strijd met elkaar aan. Naast de zwemmers, ploegleiders en overige vrijwilligers waren er ook enthousiaste familieleden aanwezig om de zwemmers aan te moedigen.

De jongste zwemmers zwommen de 25m vrije slag met hindernis. De zwemmers die in 2003 en eerder geboren zijn moesten als eerste onderdeel 50m vrije slag met hindernis. Na het eerste onderdeel werd de lijnredding gezwommen, dit is een estafette onderdeel. Per leeftijdscategorie werden er 4 meiden en 4 jongens aangewezen om dit onderdeel te zwemmen. Van de 6 lijnreddingen wist Staphorst er 3 te winnen.

Na de pauze stond het tweede onderdeel voor elke zwemmer, 25m rugslag met bal of pop en de senioren zwemmers zwommen 25m schoolslag + 25m pop vervoeren, op het programma. Reddingsbrigade Staphorst eindigde in het Zwolse zwembad als eerste.

Uitslag:
Staphorst - 167 punten
Hasselt - 132 punten
Zwartsluis - 105 punten
Zwolle - 100 punten
Raalte - 80 punten

De wedstrijd wordt traditioneel afgesloten met een verenigingsestafette. Van elke leeftijdscategorie zwemt de snelste jongen en het snelste meisje 25m vrije slag. Hierbij waren 12 zwemmers uit verschillende leeftijden actief: Charis Kootstra, Jesper Dunnink, Annemijn Coster, Gerbert Doldersum, Jasmijn Slager, Tristan Kootstra, Chakyra Haasjes, Dewin Slomp, Jennifer van Elp, Roy Kamphuis, Louise Compagner en Mark Kootstra. Met deze verenigingsestafette mocht de RBS de wisselbeker in ontvangst nemen.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 14.11.18 | 13.06 UUR
Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
25° | 14°


AGENDA

POLL

  • Pubers en Beeldschermen! - Hoeveel schermgebruik is normaal?
 Gewoon laten gaan...
 1 tot 2 uur per dag, maar huiswerk eerst!
 Niet tijdens verjaardagen, praat gezellig mee!
 Overdag prima, maar niet na het avondeten!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.71258 s