Zaterdag 23.03.19 | 17.13 uur

Warm weer kan zorgen voor overlast

ROVA komt met tips tegen stank en ongedierte

De zomer van 2018 kenmerkt zich tot nu toe als warm en droog. Daardoor kan met name de gft-container veel overlast geven, door nare geurtjes en ongedierte. De ROVA geeft tips om het ongemak te voorkomen.

Een volle gft-container die in de zon staat, trekt ongedierte als vliegjes aan. De vliegen leggen eitjes in het afval, die uiteindelijk uitgroeien tot maden. Daarom geeft de ROVA tips om de aanwezigheid van maden en ander ongedierte te voorkomen. Verpak bijvoorbeeld etensresten in een krant, zo wordt de container minder aantrekkelijk voor vliegen. Af en toe een paar verse takjes klimop in de container helpt om maden te voorkomen, want klimop is giftig voor deze diertjes.

Een ander groot ongemak met het warme weer is de stank van gft-afval. Ook daar heeft de ROVA tips voor. Leg bijvoorbeeld een dunne krant op de bodem van uw gft-container. Dit voorkomt dat gft-afval achterblijft na het legen en het absorbeert eventueel aanwezig vocht. Aangezien de zon een van de boosdoeners is van de stank, is het raadzaam om de container in de schaduw te plaatsen, indien mogelijk. Laat ook de deksel iets openstaan, door er bijvoorbeeld een blokje hout tussen te plaatsen. Ook is het aan te raden om vochtig gft-afval eerst uit te laten lekken, voordat het in de container komt. Dit afval afwisselen met droog tuinafval is ook effectief. Maak daarnaast de container na het legen schoon met bijvoorbeeld groene zeep.

Door: De Diek | Jeroen Admiraal

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 21.07.18 | 09.07 UUR
Vandaag:
11° | 5°
Meer weer...
Morgen:
11° | 2°


LIVE SPORT
DUNO - Vv Staphorst 2-0
Sc Rouveen - Vv Hattem 2-0
AGENDA

POLL

  • Pubers en Beeldschermen! - Hoeveel schermgebruik is normaal?
 Gewoon laten gaan...
 1 tot 2 uur per dag, maar huiswerk eerst!
 Niet tijdens verjaardagen, praat gezellig mee!
 Overdag prima, maar niet na het avondeten!

MAAND GELEDEN

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.82162 s