Donderdag 18.10.18 | 10.30 uur

Gezondheid en het welzijn van kinderen in Staphorst

Heeft u de Kindermonitor al ingevuld?

U vindt het belangrijk dat uw kind gezond en veilig opgroeit. Dat vindt de gemeente Staphorst ook. Vandaar dat GGD IJsselland de Kindermonitor uitvoert: een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar in de regio IJsselland.

"Er worden vragen gesteld als: Zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Zijn er voldoende speelplekken in de buurt? Tevens vragen we hoe ouders het opvoeden ervaren", aldus een onderzoeker van GGD IJsselland.

"Niet alle ouders in Staphorst krijgen een uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen. Er is een steekproef getrokken. Krijgt u wel een brief op de mat, dan waarderen we deelname heel erg. Om een goed beeld van de gezondheid van kinderen in Staphorst te krijgen, is het namelijk belangrijk dat zo veel mogelijk ouders meedoen."

Op deze manier kunnen ouders actief bijdragen aan een veilige en gezonde leefomgeving voor hun kinderen. De gemeente gebruikt de informatie om bijvoorbeeld gerichter hulp en ondersteuning aan te kunnen bieden bij het opvoeden, of meer plekken te maken om veilig buiten te spelen.

De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting in het najaar van 2018 bekend. Kijk voor meer informatie over het onderzoek op de website: www.ggdijsselland.nl/onderzoek

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 14.05.18 | 18.00 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
1.68087 s