Donderdag 18.10.18 | 10.30 uur

Pleegouders met verhalen uit het dagelijks leven!

Informatieavond 'Mag ik bij jou...' in Staphorst

Ook in de gemeente Staphorst zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Ontdek wat u voor deze kinderen kunt betekenen en kom vrijblijvend naar de informatieavond over pleegzorg. Deze is op donderdag 24 mei 2018 en wordt georganiseerd door Trias pleegzorg samen met stichting Timon en de gemeente Staphorst.

Tijdens deze avond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden.

U bent van harte welkom in het gemeentehuis. Vanaf 19.15 uur staat een kop koffie/thee klaar. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@trias-groep.nl

Iedereen kan pleegouder worden!
Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg: "Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Mensen die stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking”. Er zijn meerdere vormen van pleegzorg mogelijk. Soms kan het ouders al ontlasten als hun kind regelmatig een paar dagen of een vakantie naar een pleeggezin gaat: deeltijd-pleegzorg. De verantwoordelijkheid voor de opvoeding ligt dan bij de ouders."

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 14.05.18 | 12.01 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
1.46957 s