Donderdag 18.10.18 | 10.30 uur

Sloop oude stallen voor bouwrecht van woning

Provincie Overijssel: Rood voor Rood werkt!

De Rood voor Rood regeling in de provincie Overijssel heeft veel effect. Het instrument draagt bij aan de sloop van een derde van de leegstaande agrarische bebouwing in Overijssel. Per nieuw gebouwde woning via Rood voor Rood is ongeveer 1000 vierkante meter aan stallen gesloopt. Dit blijkt uit onderzoek van de provincie Overijssel en Bureau Feddes – Olthof Landschapsarchitecten.

Sloop oude stallen
Met Rood voor Rood kunnen particulieren en ondernemers oude stallen laten verwijderen in ruil voor een bouwrecht voor een woning. Het instrument heeft in de huidige praktijk twee belangrijke doelen. Het bevordert de sloop van leegstaande landschap ontsierende bebouwing, vaak verouderde leegstaande stallen. En ten tweede verbetert het de ruimtelijke kwaliteit in het landelijk gebied van Overijssel.

Van Haaf: “Ondernemerschap van initiatiefnemer”
Het onderzoek toont aan dat Rood voor Rood een breder bereik heeft dan alleen slopen. Het draagt ook bij aan de sanering van asbestdaken, investeringen in duurzame energie, aan economische en sociale verandering in de groene omgeving. Wel kunnen de mogelijkheden uit ons beleid voor kwaliteitstoevoegingen beter benut worden. “Wat dat betreft mag de Rood voor Rood regeling ook vragen om meer ondernemerschap van de initiatiefnemer. En van ons overheden aandacht voor de begeleiding bij de uitvoer” aldus gedeputeerde Monique van Haaf. De provincie werkt samen met gemeenten aan een handreiking voor initiatiefnemers.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 11.05.18 | 08.57 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
1.53748 s