Donderdag 18.10.18 | 10.30 uur

Hoe werkt de gemeente Staphorst?

Politiek kinderdebat in gemeentehuis van Staphorst

Hoe werkt de gemeente? Welke partijen zijn er in Staphorst en wat doet een wethouder? De SGP jongeren (SGPj) en de gemeente zetten zich samen in om kinderen op dit soort vragen antwoord te geven. Raadsleden en burgemeester Segers verzorgen op vijf verschillende basisscholen een les over de gemeente.

Op donderdag 24 mei komen de kinderen naar het gemeentehuis voor een debat. Kinderen van groep (6), 7 en 8 is gevraagd een fractievoorstel te schrijven. Daar gaan zij op 24 mei over debatteren in de raadszaal van gemeente Staphorst. De bestemming van het voorstel moet een maatschappelijk doel dienen, waarvan alle kinderen in Staphorst profijt hebben. Voor het winnende voorstel stelt de gemeente Staphorst 750,00 euro beschikbaar om het daadwerkelijk uit te voeren.

Doel kindergemeenteraad
Elke school levert een fractie bestaande uit drie leerlingen. In totaal zijn er vijf partijen, zij vormen met elkaar de kindergemeenteraad. Het doel van de kindergemeenteraad is om kinderen al vroeg kennis te laten maken met democratische besluitvorming, bijvoorbeeld door hen mee te laten denken over de inrichting van hun eigen speel- en leefomgeving. Dat bevordert de bewustwording en overbrugt de kloof tussen politiek en jonge burgers.
De SGPj neemt al jaren het initiatief om samen met de gemeente een kindergemeenteraad te organiseren. Zij vervullen hierbij een neutrale organisatorische ondersteunende rol, zowel in de voorbereiding als in uitvoering.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 07.05.18 | 12.10 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
1.48037 s