Zaterdag 23.03.19 | 17.13 uur

Uitgebreid programma voor jong en oud

Staphorst maakt zich op voor Koningsdag!

Op Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Staphorst diverse activiteiten ter ere van de verjaardag van Koning Willem Alexander. De dag start met een kindervrijmarkt op het Marktplein, hier kunnen jonge verkopers hun speelgoed en ander koopwaar te koop aanbieden.

Vanaf 09.30 uur wordt de feestdag officieel geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging, Jan Carlo Bos. Ook zal burgermeester Segers bij de aubade aanwezig zijn, aansluitend aan zijn toespraak wordt gezamenlijk het Wilhelmus gezongen.

De dag - voor de hele familie - start om 09.45 uur op het Marktplein. Tal van attracties voor kinderen van alle leeftijden zijn aanwezig voor veel speelplezier. Ook zullen er net als vorig jaar diverse Staphorster sportverenigingen acte de présence geven. Zo geeft de turnselecties van SV Staphorst om 10.30 uur en 11.00 uur een demonstratie en organiseert SV Staphorst een 'voetbalplaza’.

Om 10.30 uur is er een bijeenkomst van gedecoreerden in het Staphorster gemeentehuis. Dit is voor alle inwoners aan wie in de afgelopen jaren een Koninklijke onderscheiding is verleend. Deze inwoners hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Mocht u vrij recent in de gemeente Staphorst zijn komen wonen en geen uitnodiging hebben ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente: mevrouw G.J. Rook via 0522-467403.

In verband met de vele activiteiten op het marktplein vraagt de gemeente aan genodigden om te parkeren op de parkeerplaatsen naast het gemeentehuis. Deze plaatsen zijn te bereiken via de Muldersweg – Binnenweg.

Nieuw dit jaar op Koningsdag is de Koninklijke Hap en Trap fietstocht die start bij de ingang van het gemeentehuis om 13.30 uur. De rit gaat door het Reestdal met een tussenstop bij eetcafé het Vergulde Ros en Eetkamer het Vosje in IJhorst. De fietstocht eindigt bij het Museum Staphorst.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 24.04.18 | 13.34 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 5°
Meer weer...
Morgen:
11° | 2°


LIVE SPORT
DUNO - Vv Staphorst 2-0
Sc Rouveen - Vv Hattem 2-0
AGENDA

POLL

  • Pubers en Beeldschermen! - Hoeveel schermgebruik is normaal?
 Gewoon laten gaan...
 1 tot 2 uur per dag, maar huiswerk eerst!
 Niet tijdens verjaardagen, praat gezellig mee!
 Overdag prima, maar niet na het avondeten!

MAAND GELEDEN

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.76794 s