Maandag 18.02.19 | 12.53 uur

Preventief strooien en nieuwe strooiroutes

Gemeente investeert in gladheidsbestrijding

De eerste nachtvorst is al geweest. Dat betekent dat tot half april de kans op gladheid weer aanwezig is. Gemeente Staphorst heeft dit jaar flink geÔnvesteerd in de gladheidsbestrijding.

Zo is nieuw materieel aangeschaft, waaronder een vloeistofsproeier. Doordat vloeistof (zout opgelost in water) langer op de weg blijft liggen en een snellere en langere dooiwerking heeft, is vloeistof ook uitermate geschikt voor gebieden waar weinig verkeersdrukte is, zoals fietspaden. Het nieuwe materieel is voorzien van een strooimanagementsysteem, waarbij de strooibreedte en dosering automatisch worden ingesteld en de strooiroute via een navigatiesysteem wordt aangegeven.

Strooiroutes
Dit jaar zijn de routes opnieuw ingedeeld en is het aantal routes uitgebreid van 5 naar 6. In de te strooien routes zijn de belangrijke verbindingswegen, doorgaande wegen en schoolroutes opgenomen. De beslissing om te gaan strooien wordt (mede) gebaseerd op lokale informatie uit het gladheidmeldsysteem van gespecialiseerde weerbureaus. Speciaal hiervoor is een extra sensor geplaatst in de Oude Rijksweg. Uw eigen informatie en waarneming (en aangepaste snelheid) blijven uiteraard voor u en de overige weggebruikers van groot (levens)belang.

Preventief strooien
De gemeente Staphorst bestrijdt de gladheid zoveel mogelijk preventief. Op het moment dat gladheid wordt verwacht door aan- en opvriezen van het wegdek, sneeuwval of ijzel wordt er gestrooid. Het kan dus voorkomen dat er al gestrooid wordt terwijl het op dat moment (nog) niet vriest. Het beleid is in eerste instantie gericht op het voorkomen van gladheid. Op deze manier wordt ernaar gestreefd dat wegen tijdig gestrooid zijn en dat er van acute gladheid geen sprake is.

Meer informatie
Het gladheidsbestrijdingsplan en de strooiroutes vindt u op www.staphorst.nl/gladheidsbestrijding

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 06.12.17 | 08.00 UUR
Vandaag:
11° | 0°
Meer weer...
Morgen:
10° | 0°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.21924 s