Donderdag 18.10.18 | 10.30 uur

Jong en oud welkom

De heidezuivering in de Zwarte Dennen komt eraan!

Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.' houdt op zaterdag 14 oktober de jaarlijkse heidezuivering in Boswachterij Staphorst. Jong en oud welkom!

Wat verstaat Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.' onder heide opschonen? "Dat is het verwijderen van vrijwel alles wat geen heide is. Natuurlijk zijn er kenners aanwezig, die bepalen dat een lijsterbes, een mierenhoop of een struik met een nest moeten blijven staan. Deze worden dan speciaal gemarkeerd", aldus de vereniging.

Heide kan op verschillende manieren opgeschoond worden. Bijvoorbeeld door middel van begrazing door schapen en/of runderen. Schotse hooglanders zijn daar uitstekend voor geschikt en ook het Drentse heideschaap staat hierom bekend. Afplaggen van de heide is een rigoureuzere manier. Dan wordt met behulp van bulldozers en shovels de toplaag verwijderd en krijgt de heide opnieuw de kans om te groeien.

Boswachterij Staphorst heeft relatief kleine heidevelden. Het gebruik van grazers is daarom geen optie en voor afplaggen is geld nodig.

Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.' kan een alternatief bieden. Vrijwilligers gaan samen met kinderen en hun ouders op zaterdag 14 oktober om 09.00 uur starten met het opschonen van de heide in de Boswachterij bij de Vier Bergen (kruising Kievitshaar en de Vijverweg, te bereiken vanaf Halfweg over de Schotsweg, richting Punthorst; bij de Gorterlaan de Vijverweg op naar de Vier Bergen; daar staan borden of vlaggen van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.).

Om 10.30 uur is er koffiepauze en na afloop is er snert voor alle deelnemers. Hier wordt voor gezorgd door de Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”. Na de snert mogen kinderen met de ponywagens een rondrit maken door het bos. Meer informatie via Niek Gosker, per tel. 0522-260670.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 13.10.17 | 08.00 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
1.72043 s