Zaterdag 21.07.18 | 10.44 uur

Gevarieerd aanbod voor jong en oud!

Oranjevereniging presenteert programma Koningsdag Staphorst

Koningsdag 2016

Koningsdag 2016© Oranjevereniging

'Koningsdag 2017: Van Staphorst, Voor Staphorst', met dit thema wil de Oranjevereniging de verjaardag van Koning Willem Alexander tot een onvergetelijke dag maken. Donderdag 27 april, Koningsdag, staan er diverse activiteiten op het programma binnen onze gemeente. Naast de traditionele aubade en vrijmarkt is er een familiemorgen is er de Koningsrit fietstocht.

Programma
Vanaf 08.30 uur start het programma van Koningsdag op de Marktplein met de Kindervrijmarkt voor de (jonge) verkopers en onderhandelaars. Vanaf 9.30 uur bent u van harte welkom bij de aubade ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Met medewerking van Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet wordt aansluitend het Wilhelmus gezongen.

Aansluitend start de familiemorgen op het Marktplein. Tal van attracties voor kinderen van alle leeftijden zijn aanwezig voor veel speelplezier. Nieuw dit jaar is dat Staphorster sportverenigingen een bijdrage leveren: zo geven de turnselecties van SV Staphorst om 10.30 uur en 11.30 uur een demonstratie en om 11 uur zal In Shape een Kids-Workout verzorgen op het lied: Okido, het lied van koningsspelen 2017.

Uiteraard is er een terras aanwezig waar u consumpties kunt nuttigen. Bij dit terras staan ook meerdere goede doelen met vrijwilligers uit onze gemeente die zich hebben gemeld om hun activiteiten/ liefdadigheid te promoten. Ook zal Muziekvereniging Prinses Margriet bekende vaderlandse liederen spelen bij de entree van woonzorgcentrum De Berghorst.

Uniek en speciaal is dit jaar ook de samenwerking met Museum Staphorst, met een prachtige expositie ‘Staphorst en Oranje’. Leden van de Oranjevereniging kunnen met korting deze expositie gaan bezichtigen. Daarnaast mag de traditionele Koningsrit fietstocht dit jaar niet ontbreken. Een mooie rit door de prachtige omgeving van Staphorst. De rit eindigt bij het Museum Staphorst.

Toegangskaarten
Om gebruik te maken van de speelattracties op het Marktplein hebt u een toegangskaart nodig. Als u lid bent van de Oranjevereniging van Staphorst kunt u deze toegangskaarten gratis verkrijgen. Als u geen lid bent kunt u op het Marktplein deze toegangskaarten aanschaffen.

Lidmaatschapskaart
Als u lid bent van de Oranjevereniging krijgt u een dezer dagen uw lidmaatschapskaart in de brievenbus. Met deze lidmaatschapskaart kunt u toegangskaarten verkrijgen om daarmee gratis of met korting deel te nemen aan de verschillende activiteiten op deze Koningsdag.

Toegangskaarten omwisselen
Gelet op de drukte op Koningsdag is het mogelijk om op maandag 24 april en dinsdag 25 april van 19.00 uur tot 20.00 in de sporthal van Staphorst alvast deze toegangskaarten verkrijgen. De Oranjevereniging verzoekt een ieder hier gebruik van te maken.

Vrijwilligers en lokale sponsoren
Tijdens deze dag zijn veel vrijwilligers actief om met elkaar en voor elkaar een prachtige Koningsdag mogelijk te maken. Deze dag wordt ook mogelijk gemaakt door een bijdrage van lokale ondernemers. Het bestuur dankt vooraf ieder voor zijn of haar inzet omtrent Koningsdag.

Mail: oranjeverenigingstaphorst@outlook.com

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 15.04.17 | 07.36 UUR
Vandaag:
26° | 15°
Meer weer...
Morgen:
27° | 16°


AGENDA
  • Zondag 22.07.18
  • Maandag 23.07.18
  • Dinsdag 24.07.18
  • Woensdag 25.07.18
  • Donderdag 26.07.18
  • Vrijdag 27.07.18
  • Zaterdag 28.07.18
  • Volledige agenda...

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

MAAND GELEDEN

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.39074 s