Donderdag 18.10.18 | 10.30 uur

Mevrouw Bijleveld-Schouten naar Boswachterij Staphorst

Commissaris van de Koning bezoekt Boomfeestdag

Commissaris van de Koning bezoekt Boomfeestdag

Commissaris van de Koning bezoekt Boomfeestdag © Gemeente Staphorst

De provincie Overijssel start op de nationale Boomfeestdag op 22 maart de campagne “Bomen voor groenere schoolpleinen”. Met deze campagne worden dit jaar op of in de omgeving van schoolpleinen van basisscholen in Overijssel 200 fruitbomen geplant. Het doel is om de omgeving van kinderen groener te maken om zo de natuur meer te kunnen beleven. De campagne, die wordt gecoördineerd door Natuur en Milieu Overijssel, past bij andere projecten van de provincie zoals de Cool Nature speelplaatsen en de Groen, Groener, Groenst projecten die tot doel hebben om kinderen meer in aanraking te brengen met natuur.

Het startsein voor de campagne werd gegeven in Staphorst door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld, burgemeester Theo Segers, wethouder Bert Krale en kinderen van basisscholen uit de gemeente Staphorst. Samen plantten ze ter gelegenheid van de Boomfeestdag bomen in het Staphorsterbos. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld: “Door bomen zelf te planten en te verzorgen krijgen kinderen een verbinding met de natuur.”

Gedeputeerde Hester Maij van natuur over de campagne: “Kinderen hebben niet overal gemakkelijk toegang tot een groene omgeving met bijvoorbeeld bomen waar ze kunnen spelen. Ook op en rondom veel schoolpleinen kan het best nog wat groener. Het is erg belangrijk voor kinderen dat ze ook in schooltijd kunnen genieten in het groen. Vandaar deze campagne. We hopen dat veel Overijsselse scholen zich aanmelden voor een fruitboom en dat de gemeenten mee willen werken bij de aanplant van de bomen.”

Uit onderzoek blijkt dat Overijsselaars behoefte hebben aan meer groen en natuur in hun woonomgeving. De provincie is over natuur in gesprek met bedrijven, maatschappelijke organisaties, gemeenten en waterschappen. Hoe maken we een sterke en beleefbare natuur staat daarin centraal. De ideeën daarover komen in een gezamenlijke natuurvisie. Die wordt voor de zomer aan Provinciale Staten voorgelegd.


Aanmelden voor een fruitboom
De provincie financiert de aanschaf van de fruitbomen. De bomen zijn, tot een maximum van twee per school, beschikbaar zolang de voorraad strekt. Scholen kunnen zich via de website van Natuur en Milieu Overijssel aanmelden voor een fruitboom. Ze krijgen een voucher voor de bomen die de school dan zelf aanschaft. Het is de bedoeling dat de school zelf de aanplant regelt via sponsoren of de gemeente. Indien gewenst kan Natuur en Milieu Overijssel voor de school contact opnemen met de gemeente over zaken als de plantlocatie.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 22.03.17 | 12.31 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
1.74604 s