Donderdag 18.10.18 | 10.30 uur

Mevrouw Bijleveld-Schouten voor 60e Boomfeestdag

Commissaris van de Koning naar Boswachterij Staphorst

Commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld-Schouten

Commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld-Schouten © Provincie Overijssel

In de gemeente Staphorst wordt al sinds jaar en dag aandacht besteed aan de Boomfeestdag. Op woensdag 22 maart 2017 organiseert Staatsbosbeheer samen met de gemeente Staphorst voor de zestigste keer de Boomfeestdag. Op deze dag planten 285 kinderen van alle tien de basisscholen in gemeente Staphorst samen 2.500 bomen. Commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld-Schouten, komt naar de Staphorster Boswachterij voor deze bijzondere viering.

Het programma begint om 10.00 uur en eindigt om 11.15 uur. U bent van harte welkom bij de Boswachterij Staphorst aan de Vijverweg 5 in Punthorst.

De gemeente is benaderd door de Stichting Nationale Boomfeestdag om dit jaar accentgemeente voor Overijsel te zijn. De accentgemeente geeft invulling aan het Boomfeestdag-thema van dat jaar (‘Bomen verbinden’). Hiervoor komt de Commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld-Schouten, en Provinciehoofd Staatsbosbeheer Overijssel, de heer Brink naar de viering in Staphorst.

Stichting Nationale Boomfeestdag wil in dit 60-jarige jubileumjaar speciale aandacht voor hun werk vragen. Daarvoor hebben ze gemeenten gevraagd het Europees Bomenverdrag 'One Tree Per Child' te ondertekenen. Het streven is om elk kind voor zijn of haar 11e levensjaar minimaal één eigen boom te laten planten (One Tree Per Child). Burgemeester Segers ondertekent op 22 maart deze intentieverklaring en plant samen met wethouder Krale een boom.

Voor de viering van de zestigste Boomfeestdag is er via de media is er een oproep gedaan voor boomplanters in de gemeente. Er is gezocht naar een aantal ‘oud-boomplanters’ die 60 jaar geleden als kind een boom hebben geplant. De boomplanters hebben zich aangemeld en zijn speciaal te gast tijdens deze ochtend.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 14.03.17 | 12.24 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
1.33825 s