Dinsdag 20.03.18 | 15.02 uur

Initiatief van Stichting Welzijn Staphorst en gemeente

Gratis fietsvaardigheidstraining elektrische fiets

Samen met de Stichting Welzijn Staphorst organiseert de gemeente Staphorst de jaarlijkse fietsvaardigheidstraining. De fiets is een eenvoudig en gezond vervoermiddel. Als je ouder wordt ben je soms alleen wat minder behendig met de fiets. Het achterom kijken, op- en afstappen, hand uitsteken en het remmen gaat minder makkelijk. Ook de omgeving en het drukke verkeer maken het fietsen er niet eenvoudiger op. Toch willen we graag het liefst zo lang mogelijk blijven fietsen.

Verbetering fietsveiligheid
Gebleken is dat oudere fietsers vaker problemen hebben met evenwicht, reactiesnelheid en het goed kunnen overzien van verkeerssituaties. Daarnaast worden wegen en kruisingen aangepast in de eigen leefomgeving, komen er andere verkeersdeelnemers met nieuwe vervoermiddelen en zijn er nieuwe verkeersborden en regels. De fietsvaardigheidstraining is gericht op verbetering van de veiligheid en ter bevordering van het fietsgebruik.

Wanneer en waar?
De training vindt plaats op donderdag 13 april 2017 van 08.45 tot circa 14.30 uur, in het Dienstencentrum aan de Berkenlaan 1 in Staphorst. Deelname is gratis en voor eigen risico. U neemt deel met uw eigen elektrische fiets. Een warme jas wordt aangeraden.

Tijdens een fietstocht worden er verschillende stops gemaakt om uitleg te geven over het verkeer of de verkeersituatie. Ook worden er een paar verkeersvragen gesteld. Na de gezamenlijke lunch wordt uitleg gegeven over de verkeersvragen en kunnen er eigen vragen worden gesteld.

Aanmelden
Vorig jaar waren de deelnemers erg enthousiast. Wilt u dit jaar ook deelnemen aan de fietsvaardigheidstraining?
U kunt zich (graag voor 24 maart) aanmelden bij mevrouw H. Strik van de Stichting Welzijn Staphorst, via e-mail: h.strik@sws-staphorst.nl of telefonisch: (0522) 46 51 43.

Door: De Diek | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 18.02.17 | 07.52 UUR
Vandaag:
6° | 1°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


AGENDA

POLL

  • Ik doe graag mee aan een WhatsAppgroep om verdachte situaties te delen in mijn buurt.
 Ja, en zet de wijkagent ook in de groep
 Ja, maar ik wil overlast e.d. kunnen melden
 Nee, er is genoeg controle in mijn buurt
 Nee, ik vind het niet prettig om met m'n buren op WhatsApp te zitten

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.staphorst.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Staphorst!
www.staphorst.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
1.87603 s